Εφαρμογές Βιο-Καθαρισμών


Όσο προσεκτικοί αν είμαστε σε θέματα καθαριότητας, το σύγχρονο περιβάλλον, οι ρυθμοί ζωής και το ανθρώπινο σώμα στέκονται αρωγοί στην ανάπτυξη ρυπογόνου φορτίου. Ο ανεπαρκής καθαρισμός, η μη σωστή χρήση εξοπλισμού, υλικών και μεθόδων καθαρισμού οδηγούν στη συγκέντρωση μικροβιακού φορτίου στους εσωτερικούς χώρους.

Το χαμηλό επίπεδο υγιεινής και η ποιότητα του αέρα στους χώρους μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από άτομα με χρόνια ρινικά η πνευμονικά προβλήματα και αλλεργίες. Τα προβλήματα λοιπόν που προέρχονται από μολυσματικούς παράγοντες όπως υψηλή συγκέντρωση οργανικών και ανόργανων ρύπων σε επιφάνειες, αποσυντεθειμένα μέρη και τα περιττώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites), σπόρια μούχλας, παρασιτικά ακάρεα κ.λπ. μπορούν να λυθούν με τη χρήση επαγγελματικών μεθόδων απορρύπανσης και καθαρισμού.

Σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό και εφαρμοστές αναπτύξαμε υπηρεσίες για να καλύψουμε ανάγκες εξειδικευμένων καθαρισμών με στόχο ένα πραγματικά καθαρό εσωτερικό περιβάλλον και έναν καλύτερο Βίο για εσάς.

Καθαρισμός στρώματος

Στο στρώμα περνάμε σχεδόν το 1/3 της ημέρας και σε αντίθεση με άλλες επιφάνειες μέσα στο σπίτι που καθαρίζονται συχνά το στρώμα παραμερίζεται. Η καθημερινή χρήση, ο ιδρώτας, η σκόνη, οι τρίχες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σε συνδυασμό με την υγρασία είναι η κύρια πηγή δημιουργίας και ανάπτυξης αλλεργιογόνων μικροοργανισμών και μικροβιακού φορτίου. Με την διαδικασία της επαγγελματικής απορρύπανσης και αποστείρωσης.

Η διαδικασία της απορρύπανσης γίνεται σε στρώματα τα οποία δεν έχουν ορατούς οργανικούς ρύπους / λεκέδες στις επιφάνειες του. Στόχος είναι η απομάκρυνση των ανόργανων ορατών και μη ρύπων από την επιφάνεια του.

Μεθοδολογία καθαρισμού
 • Αρχικά το στρώμα μετριέται για υγρασία και γίνεται ο βασικός έλεγχος σημεία τα οποία έχουν φθορές.

 • Έπειτα με την χρήση ειδικού συστήματος καθαρισμού το οποίο παράγει παλμικές δονήσεις και απορροφά με εξαιρετική ισχύ, συλλέγονται πάνω από το 90% των ακάρεων, των περιττωμάτων τους, σκόνη και γύρη. Το σύστημα φέρει φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Arrestor) το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να συγκρατεί σωματίδια μεγαλύτερα των 0.3μm. Με τον τρόπο αυτό τα σωματίδια απορροφώνται και δεν επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα.

 • Στην συνέχεια με την χρήση αποστειρωτικής  λυχνίας UV-C, εξουδετερώνονται ακάρεα εφόσον παραμένει κάποιος πληθυσμός. H ακτινοβολία UV είναι η πιο συνήθης παραγωγή θερμότητας στις υδραργυρικές αχνώδεις λάμπες μέτριας έντασης. Η ενέργεια εκπέμπεται στα 253,7 nm και έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική ακτίνα φωτός ενάντια στα βακτήρια.

Η διαδικασία του πλυσίματος στοχεύει στην πλήρη αποκατάσταση του στρώματος από οργανικούς και ανόργανους ρύπους, ορατούς και μη, μικροβιακό και βακτηριακό φορτίο.

Μεθοδολογία καθαρισμού
 • Η διαδικασία του πλυσίματος ξεκινάει με την απορρύπανση του στρώματος για την απομάκρυνση  ανόργανων, ορατών και μη ρύπων από την επιφάνεια του.

 • Ακολουθεί η διαδικασία του πλυσίματος. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι ψεκασμός – αναρρόφηση (extraction) με πλήρη έλεγχο για ελαχιστοποίηση της υγρασίας στο στρωματόπανο. Το προϊών που χρησιμοποιείται δεν εμπεριέχει συνθετικά χημικά και έχει σήμανση ECOLOGO.

  Μπορείτε να ζητήσετε το δελτίο δεδομένων ασφαλείας (MSDS) του προϊόντος εδώ.

 • Μετά την ολοκλήρωση του πλυσίματος ακολουθεί η διαδικασία της επι-τόπου χημικής οξείδωσης (ISCO). Εφαρμόζονται μέθοδοι υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O2) ή υπεριώδων ακτινοβολιών διπλής ζώνης (UVC / UV V) κατά περίπτωση.

 • Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πλήρη αποκατάσταση του στρώματος από υγρασία με την χρήση κάθετου φυσητήρα ξηρού αέρακαι την χρήση αφυγραντήρα.

Το πρόγραμμα συντήρησης δημιουργήθηκε για να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις καθαρισμού στρωμάτων και εξυγίανσης χώρων σε ανταγωνιστικές τιμές.

Γιατί πρόγραμμα συντήρησης
 • Προγραμματισμένος καθαρισμός ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου (εποχιακές αλλαγές).
 • Βέλτιστο επίπεδο υγιεινής .
 • Καλύτερες τιμές.
 • Δωρεάν εξυγίανση χώρου.
Συχνές ερωτήσεις FAQ , όροι συναλλαγών, και ορολογία για τον καθαρισμό των στρωμάτων θα βρείτε εδώ.

Καθαρισμός επίπλων

Με το όρο καθαρισμό επίπλων  αναφερόμαστε στον καθαρισμό που γίνεται στον χώρο του πελάτη και αφορά τα υφάσματα επίπλωσης. Οι διαφορές του επιτόπιου καθαρισμού από αυτόν του καθαριστηρίου είναι αρκετές και έχουν να κάνουν τόσο με τον διαφορετικό εξοπλισμό και την μεθοδολογία εφαρμογής του, όσο και με την χρήση διαφορετικών απορρυπαντικών.

Η διαδικασία του καθαρισμού συστήνεται  σε έπιπλα τα οποία έχουν αρκετούς ρύπους, λεκέδες ή οσμές.

Τα υφάσματα επίπλωσης αποτελούνται από βαμβάκι, ραιγιόν, μετάξι ή δέρμα υλικά που συναντώνται  πιο δύσκολα στις μοκέτες και τα χαλιά. Επίσης οι ρύποι που υπάρχουν σε αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικοί  από αυτούς στα χαλιά. Ενώ στα χαλιά υπάρχουν περισσότερο ξηροί ρύποι στα υφάσματα επίπλωσης υπάρχουν περιβαλλοντικοί ρύποι, προϊόντα περιποίησης χεριών και προσώπου, σωματικά υγρά κ.λπ.

Οι παραπάνω παράγοντες δημιουργούν την ανάγκη χρήσης εξειδικευμένων προϊόντων  και εξοπλισμό καθαρισμού. Η εταιρεία μας παρέχει τόσο την τεχνογνωσία όσο και την μηχανολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη επιτόπιων καθαρισμών.

Η διαδικασία της επαγγελματικής απορρύπανσης συστήνεται σε υφάσματα επίπλωσης τα οποία δεν έχουν λεκέδες.

Η ασφαλής αυτή μέθοδος έχει σαν στόχο την αφαίρεση ανόργανων ρύπων, των αλλεργιογόνων περιττωμάτων των ακαρέων της εσωτερικής σκόνης ( Dust Mites ), τρίχες ζώων, περιττό χνούδι από τις επιφάνειες των υφασμάτων. Επιπλέον οφέλη προσφέρει και στην μείωση του εσωτερικού ρυπογόνου φορτίου.

Συχνές ερωτήσεις FAQ, όροι συναλλαγών και ορολογία για τον καθαρισμό των επίπλων θα βρείτε εδώ.

Ολοκληρωμένες εφαρμογές χώρων

Empty tab. Edit page to add content here.
Empty tab. Edit page to add content here.
Empty tab. Edit page to add content here.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΦΥΛΑΞΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ