Εφαρμογές Βιο-Καθαρισμών

Καθαρισμός στρωμάτων ~ Καθαρισμός μαξιλαριών ~Καθαρισμός δωματίων

Όσο προσεκτικοί αν είμαστε σε θέματα καθαριότητας, το ανθρώπινο σώμα στέκεται αρωγός στην ανάπτυξη βακτηριδίων. Τα γνωστά σε όλους μας, ακάρεα της οικιακής σκόνης. Σε αντίθεση με άλλα σημεία του σπιτιού τα οποία καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τακτικά το στρώμα παραμερίζεται. Η καθημερινή χρήση, ο ιδρώτας, η σκόνη, οι τρίχες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σε συνδυασμό με την υγρασία είναι η κύρια πηγή δημιουργίας και ανάπτυξης ακαρέων και άλλων αλλεργιογόνων μικροοργανισμών.

Ο αριθμός των ακάρεων δεν μειώνεται με το συχνό και συστηματικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ή με το τίναγμα. Αντιθέτως, με το τίναγμα δεν αποτρέπονται τα αιωρούμενα σωματίδια σκόνης να ξανακαθίσουν πάνω στην επιφάνεια και στην περίπτωση του σκουπίσματος αν η σκούπα δεν διαθέτει ειδικό φίλτρο HEPA τα μικροσωματίδια επιστρέφουν στον χώρο.

Δίνουμε τις λύσεις για εσάς

Επί τόπου Βιο-καθαρισμός Στρώματος

Ο επιτόπιος βιο-καθαριμός του στρώματος είναι η πιο γρήγορη μέθοδος απολύμανσης ενός στρώματος.

Στόχος του καθαρισμού είναι οι απομάκρυνση του βακτηριακού φορτίου τόσο από την επιφάνεια του στρώματος όσο και από το εσωτερικό του.

Διαδικασία Καθαρισμού

  • Αρχικά στρώμα μετριέται για τυχόν υγρασία και λαμβάνεται δείγμα αλλεργιογόνου σκόνης από το εσωτερικό του (akari test).

  • Έπειτα με την χρήση ειδικού συστήματος καθαρισμού το οποίο παράγει παλμικές δονήσεις και απορροφά με εξαιρετική ισχύ, συλλέγονται πάνω από το 90% των ακάρεων, των περιττωμάτων τους, σκόνη και γύρη. Το σύστημα φέρει φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Arrestor) το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να συγκρατεί σωματίδια μεγαλύτερα των 0.3μm. Με τον τρόπο αυτό τα σωματίδια απορροφώνται και δεν επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα.

  • Στην συνέχεια με την χρήση λυχνίας UV-C, εξουδετερώνονται ακάρεα εφόσον παραμένει κάποιος πληθυσμός. H ακτινοβολία UV είναι η πιο συνήθης παραγωγή θερμότητας στις υδραργυρικές αχνώδεις λάμπες μέτριας έντασης. Η ενέργεια εκπέμπεται στα 253,7 nm και έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική ακτίνα φωτός ενάντια στα βακτήρια.

  • Ο καθαρισμός ολοκληρώνεται με τον ψεκασμό ενός φαρμακευτικό σπρέι φυτικής προέλευσης, που καθυστερεί την επανεμφάνιση των ακαρεών αφήνοντας τις επιφάνειες καθαρές.

** Ο καθαρισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στον χώρο σας. Διαρκεί 20’-30’ ανάλογα με το μέγεθος του στρώματος. Το στρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από μισή ώρα.

Πλύσιμο Στρώματος

Το πλύσιμο του στρώματος χρειάζεται να γίνει όταν στην επιφάνεια του υπάρχουν έντονοι λεκέδες (ούρα, αίμα, μούχλα, λεκέδες από ιδρώτα κτλ.) ή παρατηρείτε έντονη οσμή από το εσωτερικό του. Στόχος ο βαθύς καθαρισμός σε όλη την επιφάνεια και το εσωτερικό του στρώματος και οι απομάκρυνση όλων των λεκέδων.

  • Αρχικά το στρώμα αερίζεται και σκουπίζεται ώστε να αποδεσμευτούν από το εσωτερικό και την επιφάνειά του σκόνη και βακτηριακό φορτίο.

  • Έπειτα πλένονται οι επιφάνειες του με ειδικά οικολογικά απολυμαντικά χωρίς  να περιέχουν χημικά και σαπούνια.

  • Μόλις ολοκληρωθεί το πλύσιμο του στρώματος, στεγνώνει σε κλειστό περιβάλλον με UV – C ακτινοβολία.

  • Το στρώμα συσκευάζεται αεροστεγώς και είναι έτοιμο προς παράδοση.

** Ο καθαρισμός  γίνετε κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Παραλαμβάνουμε το στρώμα από τον χώρο σας  και σας το επιστρέφουμε συσκευασμένο και καθαρό εντός 24-48 ωρών.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΦΥΛΑΞΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ